top of page

20 de kilograme mai ușoară, 100% mai încrezătoare. “Așa cum m-am schimbat pe mine, pot schimba totul”


Ildi a slăbit de la 81kg la 61kg

Timp. Dacă întrebi pe cineva ce își dorește în noul an, probabil va răspunde...timp. Timp pentru el, pentru toți cei dragi ai lui, pentru lucrurile care contează. Timp să înalțe turnuri de lego cu copiii, timp să urmărească  un film bun, să bea un ceai în oraș. Timp să se îngrijească de sănătate. Timp să se odihnească. Timp să facă mișcare, să se plimbe, să citească, să slăbească - știm că în primele zile din ianuarie aceasta este cea mai arzătoare dorință.

 

Dar, înainte de a arunca tot ce ai în frigider, întreabă-te pe tine însuți de ce vrei să slăbești. Este pentru sănătatea ta? Pentru a avea mai multă energie? Pentru a-ți îmbunătăți aspectul fizic sau pentru a câștiga încrederea în tine? Atunci când îți descoperi motivația profundă, vei găsi o sursă puternică de inspirație. Inspirație, pe care o poți găsi în povestea lui Ildi.


Orice călătorie începe cu o destinație clară. Cum și-a transformat Ildi viața.


„În urmă cu 6 luni mă priveam în geamurile magazinelor și vedeam proiecția unei femei obosite, fără vlagă, dependentă de muncă și cu o siluetă greoaie care abia se mișca”, își începe Ildi povestea.  


“În pragul vârstei de 50 de ani m-am trezit singură, nu aveam o direcție, nu mă regăseam pe mine ca și persoană, îmi era teamă de ce o să fac, cum o să reușesc. Am plâns, am suferit dar cu pași mici am reușit să înțeleg și să accept că nu era drumul bun pentru mine că trebuie să mă ridic și să merg mai departe. Nu este ușor, e nevoie de răbdare trebuie sa duci o luptă să-ți remodelezi viața cu noi principii bune și să scapi de cele vechi. Am fost dispusă să încerc și să învăț lucruri noi să-mi depășesc limitele și s-a dovedit că am făcut cea mai bună alegere pentru mine.

 

Îmi doream să slăbesc, să mă simt bine în pielea mea, să mă uit cu plăcere în oglindă. În mintea mea știam că trebuie să mă opresc din a lua în greutate și să încep să slăbesc, îmi cumpăram haine din ce în ce mai largi să ascund kilogramele acumulate  încet în ultimii ani, iar durerea de spate din cauza kilogramelor în plus era insuportabilă.

 

Semnalul de alarmă a venit de la doctorul cardiolog care mi-a spus foarte ferm că trebuie să slăbesc și să nu zic că nu am timp.

 

În momentul în care am vrut să răspund că lucrez mult și nu am timp m-am oprit și m-am întrebat oare de ce lucrez așa mult și nu-mi aloc și mie timp?

 

Și brusc îmi apare într-o postare - se pare că internetul știa mai bine decât mine ce căutam, o reclamă a unui  program de slăbit, Ikanos, care mi-a atras atenția cu dieta flexi și cei 10.000 pași zilnic. Mi s-a părut accesibil, gândit ca pentru mine, nimic drastic, fără diete stricte sau restricții alimentare. De fapt, în timp ce citeam, am realizat de ce la alte metode de slăbit nu am reușit să mă țin, era zilnic regim drastic, plus sport, dar nu era definit foarte clar ce trebuie să faci dacă nu-ți mai găsești motivația.

 

M-am înscris în program și mi-am propus să slăbesc 10 kilograme. Am slăbit 20 kg în 6 luni, 15 kg în timpul programului Ikanos și încă 5 după finalizarea programului.


Ce am făcut diferit? Totul și atât de puțin. Voință, organizare și consecvență

 

Am mâncat ce îmi place, dar ordonat și chibzuit. Mi-am făcut pașii, am făcut mișcare. Pentru prima dată mi s-a părut ușor, că nu trag de mine până la epuizare, că programul mi se pare potrivește, că dieta este flexibilă, că exercițiile sunt bine explicate.

 

În 10 zile am slăbit 5 kg, nu-mi venea să cred, am început să prind curaj, să mă obișnuiesc cu mesele și să mă mișc mai ușor, durerea de spate a început să se atenueze și obiectivul meu de 10 kg chiar părea realizabil.

 

De la 81 la 61 de kilograme: Dintr-o persoană timidă, am devenit mult mai deschisă

 

Încet, încet am realizat că este o schimbare totală, inițial nu am crezut că pot să slăbesc. A început să-mi placă corpul meu și de mine, am devenit dintr-o persoană total sedentară mult mai activă și sportivă, dintr-o persoana timidă mult mai deschisă. Am început să mă simt mult mai bine fizic și psihic.  Ikanos mi-a dat un imbold, a fost acel click care mi-a deblocat mintea. Lecțiile zilnice ajută cu informații despre nutriție, mâncat emoțional, decodificarea emoțiilor și înțelegerea de sine. Aveam atât de multă nevoie de toate acestea și nici nu știam.

 

Gesturi mici, schimbări mari

 

Am început să mănânc la ore stabilite, 3 mese și 2 gustări.  Mi-am pregătit zilnic mâncare gătită. Am introdus micul dejun, mâncând în fiecare dimineață și la orele stabilite nu am mai simțit nevoia de a ronțăi între mese. Am eliminat sucurile, am băut multă apă zilnic. Am redus dulciurile, dar nu am renunțat la ele. Am învățat ce înseamnă un stil de viață echilibrat. Mișcarea a devenit ceva normal și obișnuit în programul meu, am preferat să renunț la televizor și calculator și să încerc să fac tot mai multă mișcare. Am început să fac exerciții chiar și vizionând un film.  Mi-am cumpărat și o bicicleta. Simțeam că arăt “bine”, fața mea arăta întinerită, radianta, iar eu eram cum n-am fost de multă vreme.

 

Mă simt bine. Nu mă mai doare spatele, dorm mai bine, sunt mai relaxată, mai optimistă, inima e mai sănătoasă, iar hipertensiunea s-a micșorat considerabil. Îmi place de mine, sunt mulțumită de silueta mea, am învățat să abordez și altfel lucrurile iar încrederea în mine este sus de tot.  Practic, Ikanos mi-a schimbat întreaga viață. 

 

Cea mai importantă lecție cu care am rămas este că trebuie să-mi pese de mine și nimeni nu poate face acest lucru în locul meu, eu trebuie să decid și să acționez. Am înțeles că, exact cum m-am schimbat pe mine, pot schimba totul. 


Cred în mine, pun cel mai mare preț pe timpul împreună cu copiii și pe timpul dedicat mie, simt că pot mult mai mult decât am crezut vreodată. Acum știu că nu o să mai renunț la mine” își încheie Ildi povestea.


Sperăm că povestea lui Ildi v-a inspirat să vă faceți timp pentru lucrurile care contează cu adevărat. Că este un îndemn să vă urmați visele, să vă îndepliniți rezoluțiile, să porniți la drum în noul an cu încredere, perseverență și determinare. Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page