Ce este Ikanos – și cum te ajută să slăbești
top of page
  • Poza scriitoruluiIkanos

Ce este Ikanos – și cum te ajută să slăbești

Actualizată în: 13 mar. 2023


Ikanos este un program de slăbit care te ajută să îți schimbi obiceiurile și mentalitatea când vine vorba de mâncare.


Cu toții ne dorim să putem slăbi fără să trebuiască să ne schimbăm modul de viață pentru că știm că este greu și uneori pare de-a dreptul înspăimântător.

Toate celelalte diete și metode de slăbit se bazează pe anumite restricții alimentare și îți spun ce și cât să mănânci, dar abordarea noastră se bazează pe înțelegerea, deslușirea și schimbarea emoțiilor și obiceiurilor despre mâncat.

Slăbitul nu este doar despre ce și cât mâncăm, ci și despre cum mâncăm, și de ce.


Obiectivul nostru este ca Ikanos să fie ultima metodă de slăbit (chiar dacă este singura) pe care o încearcă fiecare client al nostru. Obiceiurile dobândite pe parcursul programului Ikanos rămân folositoare pentru tot restul vieții, și cu siguranță vei ști ce ai de făcut să nu te mai îngrași.


Urmând Ikanos în fiecare zi vei învăța să îți calibrezi dieta fiind în legătură cu nutriționiștii noștri care te vor ajuta să devii independent 100% în orice situație care implică mâncatul, fie că este vorba despre mesele tale zilnice, despre petrecerile de la birou, despre cinele cu prietenii la restaurant, despre chefurile cu mese copioase, despre vacanțele însorite cu buffet all-inclusive sau despre mâncatul acasă la mama sau la bunica. Tot ce trebuie să faci este să îți dorești să lucrezi cu un coach și să fii deschis(ă) să comunicați.


Pe parcursul programului vei învăța cum stă treaba cu mâncatul impulsiv sau mâncatul emotional, dar și cum să ajungi să înțelegi nevoile fizice reale, de ce uneori, chiar dacă am mâncat și suntem sătui încă am mai mânca ceva, dar nu știm exact ce sau de ce. Vei învăța cum poți slăbi mâncând mai mult, și că de fapt prepararea meselor sățioase și hrănitoare acasă poate fi un process mai simplu decât ai crede.


Abordarea noastră este echilibrul perfect între emoțional și pragmatic, chiar dacă discutăm mult despre de ce și cum mâncăm, cu siguranță urmărim zilnic cantitatea și calitatea mâncării consumate.


Peste 60,5% dintre persoanele care doresc să slăbească, caută să facă acest lucru fără să facă mișcare. În prima lună de Ikanos vei înțele care este cu adevărat nevoia de mișcare pe parcursul unei cure de slăbire, dar mai ales de ce mersul la sală nu te ajută atâta vreme cât dieta nu este sub control.


Cu siguranță Ikanos nu este o dietă restrictivă, iar dacă optezi pentru planurile alimentare de la noi, este pentru a avea o sursă de inspirație și un sprijin tehnic la îndemână.


Și totuși, cum merge Ikanos?


Fiecare persoană care știe că trebuie să slăbească, fie că este pentru motive care țin de încrederea în sine, de sănătate sau de estetic știe că trebuie să mănânce mai sănătos, dar marea majoritate nu înțeleg știința din spatele alegerilor ce trebuiesc făcute, sau motivele pentru care au unele pofte de dulce.


Programele noastre includ date și concluzii din zeci de studii științifice actuale de la cele mai mari centre universitare din lume, astfel încât schimbările pe care le aducem în viețile oamenilor să aibă impact benefic atât asupra greutății, a sănătații, a stării de bine în general, atât fizic, cât și psihic.


Slăbitul nu trebuie privit ca pe o pedeapsă pentru că ne-am îngrășat, sau ca o luptă continua cu mâncarea, ci, exact cum spun clienții noștri, Ikanos trebuie privit ca pe o unealtă cu care tu ești în controlul dietei tale.


Controlul asupra dietei tale, asupra greutății și sănătații tale sunt elementele care duc în final spre atingerea obiectivului nostru, acela de a face din Ikanos ultima (chiar dacă este singura) metodă de slăbit pe care o încerci.


Cum funcționeză Ikanos?


La început completezi un chestionar pe siteul nostru, din care aflăm ce obiectiv ai, ce experiență ai cu alte metode de slăbit, ce obiceiuri alimentare ai. Durează în medie 7 minute.


În urma răspunsurilor la test, algoritmii noștri vor calcula cât timp ar dura să reușești să ajungi la greutatea ta ideală și îți sugerează durata programului Ikanos potrivit pentru tine.


După ce te vei înscrie în program vei primi un email cu detalii despre accesarea contului, descărcarea aplicației și înscrierea în program.


Primul pas este să parcurgi prima zi din program, cu toate taskurile și să îți pornești notificările din aplicația Ikanos.


Ce ai de făcut zilnic?


Programul include lecții zilnice, articole și task-uri care te vor ajuta să înțelegi comportamentul tău legat de mâncare și te vor învăța cum să faci schimbările necesare, pas cu pas pentru a deveni 100% autonom și în controlul dietei și al greutății tale. Cu siguranță vei slăbi în cel mai plăcut mod, majoritatea clienților noștri slăbesc între 0,6 și 1,2 kg pe săptămână.

Pe lângă accesul la lecțiile zilnice, în program ai zilnic de completat un mic jurnal în care notezi aspecte esențiale pentru ca echipa noastră să îți poată urmări evoluția, și atunci când discuți cu nutriționiștii noștri să avem mereu în față jurnalul tău Ikanos.


Nu încurajăm număratul de calorii, deoarece pe termen lung poate oferi dependență, iar obiectivul nostru este ca fiecare client să devină independent și în controlul dietei sale până la finalul celor 15 săptămâni de program.


Nici un aliment nu este interzis. Te ajutăm să faci alegerile potrivite de alimente din fiecare grupă de macronutrienți bazat pe un sistem smart de măsurare.


În cadrul ghidului de nutriție (la care vei avea acces în primele 3 zile de program) vei primi detaliat sugestii de alimente și cantități, dar și sugestii de meniuri.


Dacă optezi pentru un plan alimentar individualizat la nevoile tale, vei avea acces la el imediat. În fiecare săptămână vei primi un plan alimentar nou. dacă nevoile tale sau tipul de dietă se modifică pe perioada celor 15 săptămâni, poți opta oricând pentru schimbarea meniului. De exemplu, la începutul unei perioade de post poți opta pentru un plan alimentar vegan.


Chiar dacă ciocolata, cartofii prăjiți, sau cozonacul nu sunte alegerile noastre numărul 1, ele nu sunt interzise, ci din contra, te învățăm cum să le incluzi în dieta ta. La fel și cu vinul, berea, burgherii sau pizza.


Am menționat pe parcurs de mai multe ori, fiecare client are acces la echipa noastră de nutriționiști și consultanți, și oricând ai întrebări sau nevoie de susținere suntem la un chat distanță în aplicație. Fie că ai nevoie să înțelegi mai bine ghidul tău de nutriție, sau nu reușești să găsești adevărata ta motivație pentru a slăbi, sau ai nevoie de extra încurajare într-o zi mai proastă, sau ai mâncat mai mult și ai nevoie de ajutor să revii, sau nu știi dacă alegerile făcute de tine sunt potrivite, sau vrei să știi dacă pur și simplu un anumit tip de iaurt este mai bun ca altul, oricare ar fi întrebarea, te încurajăm să ne scrii. Nu există întrebări bune sau întrebări rele, toate întrebările sunt potrivite și binevenite.


Vrei să faci sport?


Ikanos include și programe de exerciții care sunt potrivite atât pentru începători, cât și pentru cei mai experimentați. Antrenamentele diferă zilnic, iar exercițiile sunt exemplificate video pentru o execuție mai ușoară.


Dacă deja practici sport în mod regulat, poți continua ceea ce faci.


Dacă nu practici sport și nu ești încă pregătit(ă) să începi acum, este în regulă. Sportul nu este esențial în procesul de slăbire, dar ajută. Urmând Ikanos vei afla mai multe despre impactul mișcării asupra metabolismului și asupra sănătății în general.


Cum se integrează Ikanos în viața ta?


Principala regulă a dietei din spatele Ikanos este că nici un aliment nu este interzis. Din acest motiv, nu există ocazii de socializare pe care ar trebui să le eviți. Din contra, Ikanos te învață cum să te comporți vis-à-vis de mâncare în asemenea situații astfel încât nici să nu le eviți, dar nici să nu mănânci mai mult decât ar trebui.


De asemenea, fie că preferi mese mici și dese sau 2-3 mese mai consistente peste zi, vei putea să te organizezi cum dorești. Poți consulta oricând coach-ul tău direct în aplicație ca să vezi cum poți adapta programul de mese să fie mai potrivit pentru stilul tău de viață. Spre deosebire de celelate metode de slăbit cu diete restrictive și meniuri prescrise, Ikanos se va adapta la stilul tău de viață, nu invers.


Scopul nostru este ca tu să dobândești toate obiceiurile potrivite stilului tău de viață care să îți schimbe viața în bine, astfel încât aceasta să fie ultima (chiar dacă este singura) metodă de slăbit pe care o încerci.


Chiar funcționează?


Peste 84% dintre clienții Ikanos consecvenți slăbesc conform estimărilor inițiale.


La bază, Ikanos introduce un deficit caloric, care susține pierderea în greutate pe toată perioada programului, dar nu o face în mod mecanic sau nejustificat, ci o face într-un mod smart. Urmărim principii din psihologia cognitiv comportamentală care ne ajută să ne transformăm obiceiurile în așa fel încât să înțelegem ce, cât, de ce și cum să mâncăm pentru a avea o viață așa cum ne-o dorim: să fim mai sănătosi, să prevenim anumite boli, să încăpem iarăși în hainele noastre preferate, să purtăm cu încredere discuții cu oricine, să ne simțim bine în pielea noastră, să puteam să ne mișcăm cu ușurință.


Este Ikanos potrivit pentru mine?


  • Ai ținut tot felul de diete în trecut, dar te-ai reîngrășat

  • Ai un stil de viață aglomerat, și nu ai mai mult de 5-10 minute pe zi să urmărești un program

  • Vrei să slăbești și să înveți cum să nu te mai reîngrași

  • Vrei să înveți cum să faci alegeri sănătoase de alimente

  • Vrei să slăbești sustenabil

  • Vrei un program pe telefon, într-o aplicație ușor de folosit

  • Vrei un program cu o structură ușor de urmărit, cu task-uri zilnice

  • Vrei să înveți să depășești situațiile stresante din viață fără a deschide frigiderul

  • Vrei să ai acces la nutritionist și consultant tot timpul, dar fără a te simți urmărit(ă)

  • Vrei un program pe care să îl accesezi atunci când ai tu timp (dimineața, la prânz, seara, noaptea, etc) fără să ai presiunea unor întâlniri fixe.


 

Descoperă slăbitul sustenabil.

Cheia este în decodificarea emoțiilor.

 

5.760 afișări
bottom of page